Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

turkish  english

baskan

PSB Anatolia 2023 Uluslararası Peyzaj,Süs Bitkileri,Bahçe Sanatları ve Ekipmanları fuarı açılışı 6 Eylül’de yapıldı.

Açılışta, TÜRKTOB ve SÜSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Akcan açılış konuşması yaptı. Akcan konuşmasında, süs bitkileri sektörü

2022 dış ticaret verilerinin, yani 40 milyon dolarlık ithalata karşı yapılan 126 milyon dolarlık ihracatın, cumhuriyet tarihindeki rekor rakam olduğunu ifade etti. Olması gereken ihracatımızın ise bu rakamların çok üstünde olduğunu belirten Akcan, 6 yıllık süreçte sektörümüzün geldiği bu noktanın, sektörümüzün ileride geleceği yerin göstergesi olduğunun altını çizdi. Özellikle 2018’den bu yana yaşanan krizleri de göz önüne aldığımızda, iklim krizi, Rusya-Ukrayna Savaşı, deprem ve tabi ki dünya çapındaki ekonomik kriz içerisinde sektörümüzün yine de büyümeyi başarmasıyla, sektörün dinamizmini çok net gördüğümüzü de belirtti.

Bitkisel üretim faaliyet alanları içerisinde KDV’si %20 olan tek sektör olarak kalmamıza rağmen üretmeye ve dünya süs bitkileri sektörü içerisindeki payımızı arttırmaya devam ettiğimizin de altını çizen Akcan, Bakanlık yetkililerinden KDV’nin düşürülmesi hakkında destek istediğimizi de bir kez daha dile getirdi.

Fuarın hayırlı olması temennisinde bulunan Akcan, süs bitkileri sektörü adına sektörel fuarların devamlılığının sağlanmasının da çok önemli olduğunu belirterek katılımcılara ve ziyaretçilere teşekkürlerini sundu.

Açılışın ardından TÜRKTOB ve SÜSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Akcan, SÜSBİR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aytaç Koçaroğlu ve SÜSBİR Yönetim Kurulu Üyeleri, üyelerimizi stantlarında ziyaret etti.

SÜSBİR Standı üyelerin buluşma noktası oldu. Fuar 9 Eylül’ e kadar devam edecek.